Παραλίες στο Ρέθυμνο Κρήτης


Παραλίες στο Ρέθυμνο Κρήτης, Παραλίες μοναδικές με γαλάζιες σημαίες. Αμμώδεις παραλίες στη νότια Κρήτη, ερημικά λιμανάκια και γραφικές παραλίες σε όλο το νομό του Ρεθύμνου.
MEGA SPONSOR WEB TV  101 OSCAR CAR 
i. Ρεθύμνου

Παραλία Ρέθυμνο Κρήτης Η παραλία Ρεθύμνου έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και ξεκινάει μέσα από την πόλη και καταλήγει στην περιοχή της Σκαλέτας όπου λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βρίσκεται έξω από την πόλη προς την ανατολική πλευρά. Σε όλο της το μήκος η παραλία είναι με ψιλή καφέ άμμο. Το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μέσα στο Ρέθυμνο έχει πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθώς βγαίνεις από την πόλη δεν είναι πολύ πιο ήσυχα.

 Επίσης η παραλία του Ρεθύμνου μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά οργανωμένη με μεγάλο αριθμό από ναυαγοσώστες οι οποίοι εργάζονται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5μ.μ. και ενημερώνουν και προσέχουν τον κόσμο από τυχόν κινδύνους. Στην παραλία μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, κυρίως τα ξενοδοχεία, ενοικιάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αυτούς που επισκέπτονται την παραλία. Σε αυτή την παραλία μπορεί κάποιος να κάνει θαλάσσια σπορ σε κάποιο από τα οργανωμένα κομμάτια της.

ii. Γεροπόταμος

Παραλία Γεροπόταμος Κρήτης Η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα Γεροποτάμου, στον εθνικό δρόμο που οδηγεί στο Ηράκλειο. Η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι 25 περίπου λεπτά. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από τον ποταμό Γεροπόταμο που καταλήγει στη παραλία αυτή. Είναι μια σχετικά μικρή αλλά γραφική παραλία και έχει ένα συνδυασμό άμμου και βότσαλου. Είναι βαθιά θάλασσα και δεν έχει ναυαγοσώστες και θέλει προσοχή ειδικά από όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες όπου μπορεί κάποιος να ενοικιάσει και ένα εστιατόριο.
MEGA SPONSOR WEB TV  101 OSCAR CAR 

iii. Επισκοπή-Πετρές

Η παραλίες της Επισκοπής και του Πετρέ είναι αρκετά μεγάλες και είναι κυρίως με ψιλή άμμο. Μπορεί κάποιος να πάει σε αυτές τις παραλίες από τον εθνικό δρόμο προς Χανιά και η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν κτιστεί κοντά στην παραλία αυτή για να εκμεταλλευτούν την ομορφιά της. Επειδή η παραλία έχει μεγάλο μήκος δεν έχουν οργανωθεί όλα τα μέρη όπου υπάρχουν επισκέπτες . Έτσι στα κομμάτια αυτά που υπάρχει οργάνωση είτε λόγω των ξενοδοχείων είτε λόγω της τοπικής αρχής υπάρχουν ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των επισκεπτών και ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση. Επίσης υπάρχουν κάποια beach bars ή εστιατόρια για φαγητό και ποτό.

iv. Πάνορμο

Παραλία Πάνορμος Κρήτης Το Πάνορμο είναι ένα χωριό που έχει ανθήσει τουριστικά τα τελευταία χρόνια και φιλοξενεί τουρίστες κάθε χρόνο από διάφορες χώρες του κόσμου. Το Πάνορμο είναι 25 λεπτά μακριά από το Ρέθυμνο και ο κύριος δρόμος για να πάει κανείς είναι ο εθνικός δρόμος Ρεθύμνου-Ηρακλείου. Η παραλία του Πανόρμου είναι από ψιλή καφέ άμμο και είναι μέσα στο χωριό, στη δυτική του πλευρά. Οι ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω από την παραλία έχουν βοηθήσει να οργανωθεί η παραλία και να γίνει μια από της δημοφιλής. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση και ταβέρνα για φαγητό. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για να κάνει κάποιος κάποια θαλάσσια σπορ.
MEGA SPONSOR WEB TV  101 OSCAR CAR 
v. Μπαλί

Παραλία Μπαλί Κρήτης Το Μπαλί είναι ένα χωριό παρόμοιας εξέλιξης με το Πάνορμο. Βρίσκεται περίπου 35 λεπτά από το Ρέθυμνο, από τον εθνικό δρόμο Ρεθύμνου-Ηρακλείου. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο και η παραλία του είναι πάντα γεμάτη από κόσμο το καλοκαίρι. Είναι καλά οργανωμένη με εστιατόρια, cafe - bars και ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο της το μήκος. Η παραλία είναι μέσα στο χωριό και είναι από καφέ ψιλή άμμο αλλά σε μερικά σημεία της παραλίας υπάρχουν πέτρες. Επίσης υπάρχουν κάποια θαλάσσια σπορ για την διασκέδαση των επισκεπτών.
Παραλίες Νότιας Κρήτης

i. Δαμνώνι-Αμμούδι

Το Δαμνώνι και το Αμμούδι είναι δύο παραλίες οι οποίες είναι η μια δίπλα στην άλλη στην νότια πλευρά της Κρήτης. Ο χρόνος που χρειάζεται για να πάει κάποιος στις παραλίες αυτές με το αυτοκίνητο είναι περίπου 30 λεπτά.

 Το Δαμνώνι είναι πιο μεγάλη παραλία σε μέγεθος και είναι πιο οργανωμένη από το Αμμούδι. Κοντά στην παραλία υπάρχει ταβέρνα και ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες το καλοκαίρι. Το Αμμούδι είναι πιο μικρό και γραφικό και γι αυτό είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο. Επίσης προσφέρεται και για γυμνισμό αφού θεωρείται πλέον γνωστή στους γυμνιστές του νησιού αλλά και τους επισκέπτες. Και οι δύο παραλίες είναι από ψιλό βότσαλο και είναι γνωστές για τα καθαρά και παγωμένα νερά τους. Και οι δύο παραλίες έχουν ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά στο Δαμνώνι δεν είναι σε όλο της το μήκος και γι αυτό καμιά φορά δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.
MEGA SPONSOR WEB TV  101 OSCAR CAR 
iii. Πρέβελη
Παραλία του Πρέβελη Η παραλία του Πρέβελη είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού και τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι την λατρεύουν και την επισκέπτονται συχνά. Στον Πρέβελη υπάρχουν δύο τρόποι να πάει κανείς: •  Ο πρώτος είναι να οδηγήσει μέχρι την μονή του Πρέβελη και μετά να κατέβει σκαλιά που οδηγούν στην παραλία. Το περπάτημα είναι περίπου 10-15 λεπτά. •  Ο δεύτερος τρόπος είναι να οδηγήσει μέχρι τον Πλακιά και από εκεί να πάρει το καραβάκι για την παραλία του Πρέβελη. Το καραβάκι αναχωρεί στις 10:30 και επιστρέφει στις 16:00. Ο επισκέπτης της παραλίας του Πρέβελη θα θαυμάσει ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που το χαρακτηρίζει ο ποταμός που καταλήγει στη θάλασσα και οι δεκάδες φοίνικες που το περιβάλλουν. Αξίζει μια βόλτα μέσα στον ποταμό αφού υπάρχουν πανέμορφα σημεία με μικρούς καταρράκτες και πλούσια βλάστηση. Στην παραλία του Πρέβελη υπάρχουν κάποια μικρά μαγαζιά για σουβενίρ ή για φαγητό και είναι μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

iv. Ακούμια


Η παραλία Ακούμια είναι μια παραλία όπου φιλοξενεί περισσότερο κατοίκους του νομού και λιγότερο τουρίστες. Είναι ιδανική για ξεκούραση και ηρεμία αφού σπάνια είναι ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο. Η διαδρομή είναι περίπου 40 λεπτά και είναι προς το χωριό Ακούμια από όπου έχει πάρει και το όνομα της. Η παραλία είναι από άμμο με μικρά βότσαλα τα οποία δημιουργούν όμορφους χρωματισμούς. Υπάρχει οργάνωση στην παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο σε κοντινή απόσταση από τη παραλία. 

v. Τριόπετρα
Παραλία Τριόπετρας Κρήτης Η παραλία της Τριόπετρας είναι κοντά στα Ακούμια και η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι περίπου 40 λεπτά. Το όνομα της παραλίας πάρθηκε από τις τρεις πέτρες που βγαίνουν από τη θάλασσα μπροστά από την παραλία. Όπως και η παραλία Ακούμια, έτσι και αυτή, φιλοξενεί περισσότερο ντόπιους παρά τουρίστες. Είναι μια όμορφη παράλια με ομπρέλες και ξαπλώστρες και εστιατόριο για φαγητό. Επίσης η παραλία αυτή είναι γνωστή για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα όπου αξίζει να περιμένει κανείς να το δεί. 
vi. Άγιος Παύλος
Παραλία Άγιος Παύλος Κρήτης Αυτή η παραλία θεωρείται από τις πιο όμορφες της νότιας ακτής του νομού και το θετικό είναι ότι σπάνια είναι γεμάτη με κόσμο. Έτσι είναι ιδανική για ηρεμία και απόδραση από την πίεση της καθημερινότητας. Κοντά στην παραλία μπορεί κάποιος να βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια και να μείνει μερικές μέρες. Επίσης υπάρχει εστιατόριο και η παραλία έχει μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση. Η παραλία είναι με πολύ ψιλό βότσαλο και χαρακτηρίζεται από τα κρυστάλλινα νερά της. 
MEGA SPONSOR WEB TV  101 OSCAR CAR 
vii. Αγία Γαλήνη

Παραλία Αγίας Γαλήνης Κρήτης Το θέρετρο της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Εκτός από την πληθώρα των τουριστικών υποδομών διαθέτει και δύο θαυμάσιες, πεντακάθαρες παραλίες που σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής.

 Η παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι πλήρως οργανωμένη και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν μέσα από κάποιες δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ και κατάδυση. Η παραλία δεν συνιστάται σε όσους επιθυμούν ησυχία αφού το καλοκαίρι η παραλία είναι συνεχώς κατακλυσμένη από κόσμο. Η Αγία Γαλήνη, είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για όσους θέλουν να περάσουν ένα διήμερο κοντά στη θάλασσα, απολαμβάνοντας ταυτοχρόνως την νυχτερινή ζωή και το καλό φαγητό στα εστιατόρια του χωριού.